O echipă de trei moldoveni a dezvoltat un kit ce transformă Dacia Logan într-un automobil 100% electric

06.11.2020

O echipă de trei moldoveni, cu experienţă în inginerie şi industrie auto, a dezvoltat un kit ce poate transforma orice Dacia Logan într-un automobil 100% electric! Totul a fost posibil datorită unui proiect susţinut de Universitatea Tehnică din Moldova. 

Aşadar, echipa şi-a dorit să transforme unul din cele mai populare automobile cu propulsie tradiţioală din Moldova — Dacia Logan — într-unul electric, dezvoltând un kit ce ar permite replicarea rezultatului lor în număr mare pe viitor. Cu alte cuvinte, ceea ce au făcut ei acum pe exemplul unei Dacia, ar trebui să poată fi instalat pe orice exemplar Dacia Logan, astfel încât orice proprietar privat sau companie care ar deţine un asemenea model să poată beneficia de o conversie similară la elecromobilitate pe maşina proprie!

Cei 3 moldoveni, care au muncit la acest proiect inedit în Moldova sunt Maxim Conoplin, Oleg Sargu şi Victor Damaschin. Toţi 3 şi-au unit forţele pentru a realiza un proiect R&D în colaborare cu Universitatea Tehnică a Moldovei, iar acest Logan electric e doar unul din componentele frumoase ale unui proiect cu ambiţii grandioase!

Pentru mai mult detalii, clic AICI

Sursa: piataauto.md

 

Contacte

Bd. Ştefan cel Mare, 168,

MD-2004, Chișinău

Web: utm.md

Cuvinte-cheie: