Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice – cercetare în domeniul artelor, designului și culturologiei (VIDEO)

07.11.2020

Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP) este una din cele mai vechi instituții superioare de învățământ din Republica Moldova (1940-2020). La baza fondării instituției a stat conservatorul „Unirea”, fondat la inițiativa lui George Enescu. AMTAP este unica instituție de învățământ superior în domeniul artelor. Are un număr impunător de profesori și absolvenți cu titluri onorifice – circa 100 (Artist al Poporului, Maestru în Artă, Artist Emerit, Om emerit, etc.)

AMTAP are cea mai bogată arhivă de folclor muzical. Biblioteca  deține cea mai mare colecție de documente de muzică tipărită (circa 100 mii u. m.). Fonoteca și Mediateca păstrează un număr impunător de înregistrări audio și video, unele din ele reprezentând fondul de aur al culturii naționale.

Totodată este unica instituție din Republica Moldova unde se realizează cercetarea prin programe de doctorat în domeniul artelor (muzicologie; artă teatrală, coregrafică; artă cinematografică și TV;  arte plastice și decorative), în domeniul designului și culturologiei (doctorat de cercetare și doctorat profesional).

Detalii aflați în materialul VIDEO.

 

Contacte

str. A. Mateevici 111, Chișinău, MD 2009

Email

Web: https://amtap.md/

Domeniul științific
Cuvinte-cheie: